Σεμινάριο Fitball Pilates ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Λίγες και καλά σχεδιασμένες κινήσεις, εκτελεσμένες σωστά με ισορροπημένη ροή και ισορροπία, αξίζουν περισσότερο από αρκετές ώρες καλισθενικής γυμναστικής με ασκήσεις μεγάλου φορτίου ή ``με κλέψιμο`` χρησιμοποιώντας είτε ορμή είτε άλλες αρθρώσεις»

Joseph H. Pilates

Η Fitball είναι ιδανική για την ενδυνάμωση του κορμού/κέντρου, τη βελτίωση της σωματικής στάσης, την προστασία των αρθρώσεων, για λειτουργική

προπόνηση και αποκατάσταση, εξαιρετικά πολύπλευρη και με λίγη φαντασία μπορεί να δημιουργηθεί το πιο “challenging” πρόγραμμα.

Βαρβάρα Σολομωνίδου

TEACHER

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ), Wellness Specialist, Personal Trainer από το 1994...

Ελένη Ζαχιώτη

TEACHER

Personal trainer τα τελευταία 18 χρόνια με εξειδίκευση στο Pilates και τη Yoga...

Το Fitball Pilates σε νούμερα

3

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

50

ΜΑΘΗΤΕΣ

2

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

10

ΩΡΕΣ

Fitball Pilates

H Fitball χρησιμοποιείται πολύ από τους Pilates instructors γιατί προσφέρει πολλά στη σταθεροποίηση του κορμού, την ισορροπία και τον έλεγχο. Άλλες φορές χρησιμοποιείται σαν αντίσταση, άλλες σαν ασταθής επιφάνεια και άλλες φορές σαν υποβοήθηση. Οι μεγάλες μπάλες είναι θαυμάσιο «εργαλείο» για την ενδυνάμωση του κορμού/κέντρου, τη βελτίωση της σωματικής στάσης και την προστασία των αρθρώσεων. Ιδανικές για λειτουργική προπόνηση και αποκατάσταση, εξαιρετικά πολύπλευρες και με λίγη φαντασία μπορεί να δημιουργηθεί το πιο “challenging” πρόγραμμα.

Αρέσει σε όλους γιατί θυμίζει παιχνίδι και συνήθως έχει έντονο χρώμα. Όταν τις βλέπει συνήθως σκέφτεται ότι είναι διασκεδαστική η ιδέα να καθίσει πάνω της και να αναπηδήσει. Η μεγάλη μπάλα μπορεί να γυμνάσει όλο το σώμα σου τόσο αποτελεσματικά όσο και η προπόνηση στα μηχανήματα Pilates. Σημαντική η επιλογή του σωστού μεγέθους: σε καθιστή θέση πάνω της οι γωνίες ισχίων και γονάτων πρέπει να είναι 90Ο .

Σεμινάριο εκπαίδευσης Fitball Pilates Level I

Η ύλη του  του πρώτου επιπέδου περιλαμβάνει ασκήσεις prepilates  καθώς κι ένα ασκησιολόγιο 29 βασικών ασκήσεων. Παράλληλα συνοδεύεται από παραλλαγές, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του ασκούμενου, και τροποποιήσεις ανάλογα με τα προβλήματα και τους τραυματισμούς του. Είναι ιδανική για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά τον τοκετό και για τα άτομα με οστεοπόρωση ή τρίτης ηλικίας.

Σεμινάριο εκπαίδευσης Fitball Pilates Level IΙ

Η ύλη του δεύτερου επιπέδου της fitball περιλαμβάνει ένα προχωρημένο ασκησιολόγιο, το οποίο απαιτεί πολύ καλό έλεγχο του κέντρου, συντονισμό – συγχρονισμό των μελών του σώματος και καλή ισορροπία για την επίτευξη των ασκήσεων. Σε κάθε άσκηση δίνονται παραλλαγές, οι οποίες είτε είναι βοηθητικές για την εκμάθηση της βασικής άσκησης, είτε είναι ακόμη πιο προχωρημένου επιπέδου. Ένα πλούσιο ασκησιολόγιο που θα δώσει μεγάλη ποικιλία στα μαθήματα σας και θα αυξήσει τις ικανότητες και την αντοχή των μαθητών σας.

Υλικό εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων και πλήρη εκπαιδευτική ύλη Fitball Pilates Level I με φωτογραφίες.

Σεμινάριο εκπαίδευσης Fitball Pilates Level I

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Mat Level I Certification.

Σεμινάριο εκπαίδευσης Fitball Pilates Level IΙ

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Fitball Pilates Level I Certification.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου Fitball Pilates Level I ή II, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τη Βεβαίωση παρακολούθησης. Αυτόματα το ονοματεπώνυμό τους συγκαταλέγεται στο website μας ως Pilates Teacher/Instructor ικανός να διδάξει Fitball Pilates Level I ή II.

Λογότυπο / Σήμα

 

Παράλληλα με την αποστολή Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης, ο Pilates Teacher/Instructor λαμβάνει ένα e-mail, όπου επισυνάπτεται το σήμα/λογότυπο του συστήματος εκπαίδευσης AthensTrainers® Ultimate Pilates System® για χρήση. Για παράδειγμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει το μάθημά του/της στο γυμναστήριο που συνεργάζεται ή στο δικό του χώρο καθώς και σε διαφημιστικά t-shirts, rollups ή banners, που μπορεί να σχεδιάσει για τη διαφήμιση των personal ή group personal μαθημάτων του/της.

Ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

Στα Website μας www.athenstrainers.gr, www.ultimatepilatessystem.gr, www.ultimatepilatesofgreece.gr, www.athenstrainersultimatepilatessystem.gr υπάρχουν links για το Facebook, Instagram, Twitter & You Tube Account. Επιθυμητή η αποστολή αιτήματος αποδοχής ή LIKE στην αντίστοιχη ομάδα και σελίδα, η ανάρτηση φωτογραφιών και videos, που αφορούν το AthensTrainers® Ultimate Pilates System® με τα ανάλογα hashtags. Σκοπός είναι η επικοινωνία, η διαφήμιση, η ενημέρωση, η υποστήριξη και γενικά η «γιγάντωση» του network που αφορά τη μέθοδο Pilates.

Προτεινόμενη βιβλιογραφία

Anatomy of Movement by Blandine Calais- Germain
Return to Life Through Contrology by Joseph H. Pilates
Pilates on the Ball by Ellie Herman

Εκπτώσεις Pilates Instructor

Όλοι οι Instructors έχουν 20% σε όλα τα εκπαιδευτικά προϊόντα της Εταιρείας AthensTrainers® (DVD’s, Educational Manuals, T-shirts κλπ) παράλληλα με την εγγραφή τους σε μία εκπαίδευση.