Σεμινάριο Pilates 4 Men ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ο άνθρωπος θα πρέπει να έχει κατά νου και να αναλογιστεί το ρητό των Αρχαίων Ελλήνων : Παν μέτρον άριστον»

Joseph H. Pilates

Οι άνδρες θεμελίωσαν το Pilates και οι γυναίκες το διέδωσαν. Ένα πρόγραμμα pilates ανταποκρίνεται άριστα στις

ανδρικές προσδοκίες για ενδυνάμωση, ευεξία, πρόληψη και αποκατάσταση μαζί, με άμεσα αποτελέσματα.

Βαρβάρα Σολομωνίδου

TEACHER

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ), Wellness Specialist, Personal Trainer από το 1994...

Ελένη Ζαχιώτη

TEACHER

Personal trainer τα τελευταία 18 χρόνια με εξειδίκευση στο Pilates και τη Yoga...

Γρηγόρης Δόγκας

Pilates Instructor

Αποφοίτησε το 2003 από το College of Sports Science με ειδικότητες προπόνηση δύναμης-ισχύος και παιδαγωγική του αθλητισμού...

Pilates 4 Men

Είναι η μέθοδος Pilates  χρήσιμη στους άντρες γυμναζόμενους???Η απάντηση είναι ΝΑΙ, μιας και άντρας δημιούργησε το σύστημα αυτό και σε άντρες πρωτοεφαρμόστηκε!

Γενικά οι άνδρες απολαμβάνουν διαφορετικά την άσκηση από τις γυναίκες. Είναι πρακτικότεροι στους στόχους τους, τους οποίους συνδέουν με τη λειτουργικότητά τους. Δεν ασκούνται για να ασκηθούν και οι προκλήσεις που αποδέχονται έχουν αθλητικό-αγωνιστικό χαρακτήρα, κάτι που η γυναικεία σωματικότητα κατανοεί διαφορετικά. Η σημειολογία αυτού του διαχωρισμού διαιρεί τις ασκήσεις σε περισσότερο ή λιγότερο ανδρικές. Ασκήσεις ποδιών ή γλουτών στο στρώμα δεν  έχουν  την  ίδια  αποδοχή  με  εκείνη  των  ώμων  και  των  δικεφάλων. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο ίδιος ανατομικός χάρτης ενεργοποιείται σε ίδιες μυϊκές ομάδες και στα δύο φύλα με διαφορετική ένταση και προτεραιότητα. Και ως προς τη μέθοδο Pilates συμπεραίνουμε ότι οι γυναίκες έχουν προσδώσει στο σύστημα φινέτσα ενώ οι άνδρες παλμό και δύναμη. Οι άνδρες θεμελίωσαν το Pilates και οι γυναίκες το διέδωσαν.

Ένα πρόγραμμα pilates ανταποκρίνεται άριστα στις ανδρικές προσδοκίες για ενδυνάμωση, ευεξία, πρόληψη και αποκατάσταση μαζί, με άμεσα αποτελέσματα Συγκεκριμένα:

  1. Δυναμώνει τον κορμό
  2. Αποτελεί λειτουργική γυμναστική, η οποία εξασφαλίζει την απαιτούμενη δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία, για να ανταπεξέλθει κανείς στις καθημερινές του δραστηριότητες
  3. Δυναμώνει, ανακουφίζει και αποκαθιστά σημεία που λόγω καθιστικής ζωής, οδήγησης και κακού ύπνου καταπονούνται
  4. Γυμνάζει αχαρτογράφητες ανατομικές περιοχές, συχνά περιορισμένες λόγω μονομερούς γύμνασης ένα αποκλειστικά είδος (βάρη, τρέξιμο κλπ.)
  5. Αποτρέπει τους τραυματισμούς
  6. Ενισχύει άλλες αθλητικές δραστηριότητες
  7. Βελτιώνει τη λειτουργία της αναπνοής
  8. Δίνει έμφαση στη διάταση των βραχυμένων μυών του σώματος

Σεμινάριο εκπαίδευσης Pilates 4 Men

Το manual του σεμιναρίου Pilates 4 Men περιλαμβάνει ασκησιολόγιο 2ου και 3ου επιπέδου δυσκολίας με προσαρμογές και παραλλαγές λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ιδιαιτερότητες του αντρικού σώματος.

Υλικό εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων και πλήρη εκπαιδευτική ύλη Pilates 4 Men με φωτογραφίες.

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Mat Level I Certification.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου Pilates 4 Men, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τη Βεβαίωση παρακολούθησης. Αυτόματα το ονοματεπώνυμό τους συγκαταλέγεται στο website μας ως Pilates Teacher/Instructor ικανός να διδάξει Pilates 4 Men.

Λογότυπο / Σήμα

 

Παράλληλα με την αποστολή Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης, ο Pilates Teacher/Instructor λαμβάνει ένα e-mail, όπου επισυνάπτεται το σήμα/λογότυπο του συστήματος εκπαίδευσης AthensTrainers® Ultimate Pilates System® για χρήση. Για παράδειγμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει το μάθημά του/της στο γυμναστήριο που συνεργάζεται ή στο δικό του χώρο καθώς και σε διαφημιστικά t-shirts, rollups ή banners, που μπορεί να σχεδιάσει για τη διαφήμιση των personal ή group personal μαθημάτων του/της.

Ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

Στα Website μας www.athenstrainers.gr, www.ultimatepilatessystem.gr, www.ultimatepilatesofgreece.gr, www.athenstrainersultimatepilatessystem.gr υπάρχουν links για το Facebook, Instagram, Twitter & You Tube Account. Επιθυμητή η αποστολή αιτήματος αποδοχής ή LIKE στην αντίστοιχη ομάδα και σελίδα, η ανάρτηση φωτογραφιών και videos, που αφορούν το AthensTrainers® Ultimate Pilates System® με τα ανάλογα hashtags. Σκοπός είναι η επικοινωνία, η διαφήμιση, η ενημέρωση, η υποστήριξη και γενικά η «γιγάντωση» του network που αφορά τη μέθοδο Pilates.

Προτεινόμενη βιβλιογραφία

Anatomy of Movement by Blandine Calais- Germain
Return to Life Through Contrology by Joseph H. Pilates

Εκπτώσεις Pilates Instructor

Όλοι οι Instructors έχουν 20% σε όλα τα εκπαιδευτικά προϊόντα της Εταιρείας AthensTrainers® (DVD’s, Educational Manuals, T-shirts κλπ) παράλληλα με την εγγραφή τους σε μία εκπαίδευση.