Σεμινάριο Matwork Level I ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η Ελεγχολογία είναι ο πλήρης συντονισμός σώματος, μυαλού και πνεύματος...όχι μυαλό ή σώμα αλλά μυαλό και σώμα»

Joseph H. Pilates

Το “Mat Programme Level I/Matwork Level I” είναι η εισαγωγή στην Ελεγχολογία, όπως ονόμαζε ο Joseph H. Pilates τη μέθοδό του. Πρόκειται για ένα σύνολο βασικών ασκήσεων pilates χρησιμοποιώντας

μια μικρή μπάλα, με παραλλαγές και τροποποιήσεις ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των γυμναζόμενων/πελατών. Στο σεμινάριο Pilates Matwork Level I παρουσιάζεται

η φιλοσοφία του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®” καθώς και η μοναδική του μέθοδος διδασκαλίας έτσι ώστε ο μαθητής εισέλθει στο πνεύμα της μεθόδου Pilates.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Φοιτητές ΤΕΦΑΑ, Φυσικοθεραπευτές και Πτυχιούχους αντίστοιχων Πανεπιστημίων του Εξωτερικού Αναγνωρισμένων από το Ελληνικό Κράτος σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.

Βαρβάρα Σολομωνίδου

TEACHER

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ), Wellness Specialist, Personal Trainer από το 1994...

Γρηγόρης Δόγκας

Pilates Instructor

Αποφοίτησε το 2003 από το College of Sports Science με ειδικότητες προπόνηση δύναμης-ισχύος και παιδαγωγική του αθλητισμού...

Ελένη Ζαχιώτη

TEACHER

Personal trainer τα τελευταία 18 χρόνια με εξειδίκευση στο Pilates και τη Yoga...

Το Matwork σε νούμερα

3

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

100

ΜΑΘΗΤΕΣ

3

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

72

ΩΡΕΣ

Matwork. Level I

Πρόκειται για το πρώτο μέρος των ασκήσεων εδάφους του παραδοσιακού προγράμματος Pilates, με χρήση της μικρής μπάλας (miniball). Είναι η βάση όλων των προπονητικών προγραμμάτων της μεθόδου. Με το σεμινάριο αυτό μεταφέρεται η μέθοδος Pilates στην αίθουσα γυμναστηρίου ή personal training studio. Είναι ένα ολοκληρωμένο Μat Pilates Programme με όλες τις βασικές ασκήσεις, παραλλαγές και τροποποιήσεις των ασκήσεων (για αρχάριους και πιο προχωρημένους, για γυμναζόμενους με προβλήματα αυχενικής, θωρακικής και οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης).
Οι ενότητες διδασκαλίας περιλαμβάνουν:

 • Γενικές πληροφορίες για τον Joseph H. Pilates (τη ζωή και το έργο του),
 • Την Ελεγχολογία
 • Τα οφέλη της μεθόδου Pilates
 • Τα κλειδιά του συστήματος Pilates
 • Γενική Ανατομία
 • Ανατομία της μεθόδου Pilates
 • Pre-Pilates programme με πολύ μεγάλο ασκησιολόγιο
 • Εκμάθηση ασκησιολογίου Mat Pilates Programme Level I
 • Εκπαίδευση στη φιλοσοφία του συστήματος AthensTrainers® Ultimate Pilates System®
 • TFC (Technique, Flow, Cues/Αρχική θέση, Εκτέλεση, Οδηγίες)
 • Γνωριμία με τη Φιλοσοφία του συστήματος AthensTrainers® Ultimate Pilates System®
 • Τη μέθοδο διδασκαλίας
 • Τη δόμηση του μαθήματος
 • Τη βελτίωση της ικανότητας επικοινωνίας κατά την διδασκαλία ενός μαθήματος Pilates
 • Γενικές πληροφορίες οργάνωσης και συμβουλές προώθησης μαθημάτων Pilates

Διάρκεια σεμιναρίου

4 ημέρες (36 ώρες)

Υλικό εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλόκ σημειώσεων, πλήρη εκπαιδευτική ύλη Ανατομίας και Mat Programme Level I με φωτογραφίες και μία Miniball.

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Ανατομία (σε περίπτωση που ο σπουδαστής δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει την ανατομία, θα εξεταστεί γραπτώς για επιβεβαίωση των απαραίτητων γνώσεων)

Απαιτήσεις μετά την εκπαίδευση

10 ώρες παρακολούθησης
20 ώρες προσωπικής πρακτικής
20 ώρες διδασκαλίας σε ασκούμενο

Εξετάσεις και Βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν ένα γραπτό διαγώνισμα, μία πρακτική εξέταση την τελευταία μέρα του σεμιναρίου και μία εργασία. Εφόσον υπάρξει επιτυχία στα δύο πρώτα, την ίδια μέρα ο σπουδαστής λαμβάνει την καρτέλα «Μετά την εκπαίδευση» (απαιτήσεις αμέσως πιο πάνω στο κείμενο) την οποία πρέπει να συμπληρώσει και να αποστείλει στο info@athenstrainers.gr, ώστε να λάβει ταχυδρομικά τη Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης του Mat Programme Level I του συστήματος AthensTrainers® Ultimate Pilates System®. Αυτόματα το ονοματεπώνυμό του συγκαταλέγεται στο website μας ως Pilates Mat (Level I) Teacher/Instructor, ικανός/ή να διδάξει.

Σε περίπτωση αποτυχίας ο εξεταζόμενος μπορεί να ξαναδώσει 3 φορές εξετάσεις μέσα στο χρονικό όριο τριών μηνών. Κάθε εξέταση στοιχίζει 20 ευρώ.

Λογότυπο / Σήμα

 

Παράλληλα με την αποστολή Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης, ο Pilates Teacher/Instructor λαμβάνει ένα e-mail, όπου επισυνάπτεται το σήμα/λογότυπο του συστήματος εκπαίδευσης AthensTrainers® Ultimate Pilates System® για χρήση. Για παράδειγμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει το μάθημά του/της στο γυμναστήριο που συνεργάζεται ή στο δικό του χώρο καθώς και σε διαφημιστικά t-shirts, rollups ή banners, που μπορεί να σχεδιάσει για τη διαφήμιση των personal ή group personal μαθημάτων του/της.

Ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

Στα Website μας www.athenstrainers.gr, www.ultimatepilatessystem.gr, www.ultimatepilatesofgreece.gr, www.athenstrainersultimatepilatessystem.gr υπάρχουν links για το Facebook, Instagram, Twitter & You Tube Account. Επιθυμητή η αποστολή αιτήματος αποδοχής ή LIKE στην αντίστοιχη ομάδα και σελίδα, η ανάρτηση φωτογραφιών και videos, που αφορούν το AthensTrainers® Ultimate Pilates System® με τα ανάλογα hashtags. Σκοπός είναι η επικοινωνία, η διαφήμιση, η ενημέρωση, η υποστήριξη και γενικά η «γιγάντωση» του network που αφορά τη μέθοδο Pilates.

Προτεινόμενη βιβλιογραφία

Anatomy of Movement by Blandine Calais- Germain
Return to Life Through Contrology by Joseph H. Pilates

Εκπτώσεις Pilates Instructor

Όλοι οι Instructors έχουν 20% σε όλα τα εκπαιδευτικά προϊόντα της Εταιρείας AthensTrainers® (DVD’s, Educational Manuals, T-shirts κλπ) παράλληλα με την εγγραφή τους σε μία εκπαίδευση.