Σεμινάριο Pilates & Οστεοπόρωση ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Εάν η σπονδυλική σας στήλη είναι άκαμπτη στην ηλικία των 30, τότε είστε γέροι. Αν είναι τελείως εύκαμπτη στην ηλικία των 60, τότε είστε νέοι»

Joseph H. Pilates

Η άσκηση είναι αποτελεσματικός και υγιής τρόπος πρόληψης και θεραπείας της οστεοπόρωσης. Η μέθοδος Pilates ενδείκνυται, μιας και μέσα σε ένα πρόγραμμα μπορούν

να συνδυαστούν ασκήσεις ευκαμψίας, ελέγχου στάσης, ισορροπίας, συντονισμού, βελτίωσης της λειτουργικής ικανότητας και μυϊκής ενδυνάμωσης.

Βαρβάρα Σολομωνίδου

TEACHER

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ), Wellness Specialist, Personal Trainer από το 1994...

Ελένη Ζαχιώτη

TEACHER

Personal trainer τα τελευταία 18 χρόνια με εξειδίκευση στο Pilates και τη Yoga...

Pilates & Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι μία νόσος / πάθηση που χαρακτηρίζεται από απώλεια της οστικής μάζας και που οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο κατάγματος. Τα κατάγματα εκδηλώνονται κυρίως στους σπονδύλους, στον καρπό και στην κεφαλή του μηριαίου.

Οστεοπόρωση εμφανίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, οι άνθρωποι που μένουν ακίνητοι για μεγάλες περιόδους, οι άνθρωποι που έκαναν παρατεταμένη χρήση φαρμάκων όπως κορτιζόνη, αντιπηκτικά, αντιεπιληπτικά και μερικά διουρητικά, οι άνθρωποι που πάσχουν από παθήσεις των ενδοκρινών αδένων και οι άνθρωποι που κάνουν καταχρήσεις ( κάπνισμα, αλκοόλ ).

Η άσκηση είναι αποτελεσματικός και υγιής τρόπος πρόληψης και θεραπείας της οστεοπόρωσης. Η μέθοδος Pilates ενδείκνυται, μιας και μέσα σε ένα πρόγραμμα είτε mat είτε σε μηχανήματα μπορούν να συνδυαστούν ασκήσεις ευκαμψίας, ελέγχου στάσης, ισορροπίας, συντονισμού, βελτίωσης της λειτουργικής ικανότητας και μυϊκής ενδυνάμωσης.

Σεμινάριο εκπαίδευσης Pilates & Οστεοπόρωση

Η άσκηση είναι αποτελεσματικός και υγιής τρόπος πρόληψης και θεραπείας της οστεοπόρωσης. Η μέθοδος Pilates ενδείκνυται, μιας και μέσα σε ένα πρόγραμμα είτε mat είτε σε μηχανήματα μπορούν να συνδυαστούν ασκήσεις ευκαμψίας, ελέγχου στάσης, ισορροπίας, συντονισμού, βελτίωσης της λειτουργικής ικανότητας και μυϊκής ενδυνάμωσης.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθετε ένα βασικό ασκησιολόγιο που μπορεί να εκτελεστεί παντού, εύκολα με ασφάλεια για το άτομο που πάσχει και με τον ελάχιστο εξοπλισμό (μια καρέκλα, ένα κοντάρι, ένας ελαστικός ιμάντας και ένα στρώμα). Το manual του σεμιναρίου Pilates & ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Τι είναι η οστεοπόρωση
  • Πως αντιλαμβάνεται κάποιος ότι έχει οστεοπόρωση
  • Διάγνωση οστεοπόρωσης
  • Από ποιους παράγοντες επηρεάζεται η οστική πυκνότητα
  • Πρόληψη οστεοπόρωσης
  • Χρυσοί κανόνες για ν’αποφευχθούν τα κατάγματα
  • Ασκσηιολόγιο 33 ασκήσεων Pilates με παραλλαγές και τροποποιήσεις

Υλικό εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων και πλήρη εκπαιδευτική ύλη Pilates & Οστεοπόρωση με φωτογραφίες.

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Mat Level I Certification.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου Pilates & Οστεοπόρωση, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τη Βεβαίωση παρακολούθησης. Αυτόματα το ονοματεπώνυμό τους συγκαταλέγεται στο website μας ως Pilates Teacher/Instructor ικανός να διδάξει Pilates & Οστεοπόρωση.

Λογότυπο / Σήμα

 

Παράλληλα με την αποστολή Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης, ο Pilates Teacher/Instructor λαμβάνει ένα e-mail, όπου επισυνάπτεται το σήμα/λογότυπο του συστήματος εκπαίδευσης AthensTrainers® Ultimate Pilates System® για χρήση. Για παράδειγμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει το μάθημά του/της στο γυμναστήριο που συνεργάζεται ή στο δικό του χώρο καθώς και σε διαφημιστικά t-shirts, rollups ή banners, που μπορεί να σχεδιάσει για τη διαφήμιση των personal ή group personal μαθημάτων του/της.

Ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

Στα Website μας www.athenstrainers.gr, www.ultimatepilatessystem.gr, www.ultimatepilatesofgreece.gr, www.athenstrainersultimatepilatessystem.gr υπάρχουν links για το Facebook, Instagram, Twitter & You Tube Account. Επιθυμητή η αποστολή αιτήματος αποδοχής ή LIKE στην αντίστοιχη ομάδα και σελίδα, η ανάρτηση φωτογραφιών και videos, που αφορούν το AthensTrainers® Ultimate Pilates System® με τα ανάλογα hashtags. Σκοπός είναι η επικοινωνία, η διαφήμιση, η ενημέρωση, η υποστήριξη και γενικά η «γιγάντωση» του network που αφορά τη μέθοδο Pilates.

Προτεινόμενη βιβλιογραφία

Anatomy of Movement by Blandine Calais- Germain
Return to Life Through Contrology by Joseph H. Pilates

Εκπτώσεις Pilates Instructor

Όλοι οι Instructors έχουν 20% σε όλα τα εκπαιδευτικά προϊόντα της Εταιρείας AthensTrainers® (DVD’s, Educational Manuals, T-shirts κλπ) παράλληλα με την εγγραφή τους σε μία εκπαίδευση.