Σεμινάριο Standing Pilates ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Oι λανθασμένες καθημερινες συνήθειες είναι υπεύθυνες για τις περισσότερες από τις ασθένειες μας»

Joseph H. Pilates

Το Standing Pilates αποτελεί ένα διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης της μεθόδου Pilates. Όλο το ασκησιολόγιο έχει σαν

αρχική θέση την όρθια θέση, κι έτσι αντί να είμαστε ξαπλωμένοι στο στρώμα απλά το «πατάμε».

Βαρβάρα Σολομωνίδου

TEACHER

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ), Wellness Specialist, Personal Trainer από το 1994...

Ελένη Ζαχιώτη

TEACHER

Personal trainer τα τελευταία 18 χρόνια με εξειδίκευση στο Pilates και τη Yoga...

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Standing Pilates

Πρόκειται για ένα διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης της μεθόδου Pilates. Όλο το ασκησιολόγιο έχει σαν αρχική θέση την όρθια θέση, κι έτσι αντί να είμαστε ξαπλωμένοι στο στρώμα απλά το «πατάμε». Η άσκηση με αυτόν τον τρόπο δεν είναι μόνο διασκεδαστική, είναι εξαιρετικά ευεργετική για το σώμα μας για αρκετούς λόγους.

  • Είναι ιδανική εξάσκηση για όλους, ακόμα και για όσους πάσχουν από οστεοπόρωση, καθώς η βαρύτητα ενισχύει τα οστά και έτσι μπορούν να αποκαταστήσουν σταδιακά την πυκνότητα των οστών. Ως εκ τούτου, είναι ιδανική για όσους βρίσκονται σε στάδιο προδιάθεσης.
  • Επίσης, με το Standing Pilates, μεταφέρουμε όσα δουλέψαμε στην τάξη στην καθημερινότητά μας (γι’ αυτό έχει λειτουργικό χαρακτήρα αυτή η προπόνηση).
  • Βοηθά στη βελτίωση της ισορροπίας μας. Έχουμε μια σταθερή φυσική αντίσταση: τη βαρύτητα. Το σώμα μας πρέπει να βρει την ισορροπία να μην πέσει, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τη συγκέντρωση. Όταν προπονούμαστε με Standing Pilates, απαιτούμε μεγαλύτερη χρήση του εγκεφάλου μας απ’ όταν είμαστε ξαπλωμένοι, καθώς το έργο της ισορροπίας αυξάνεται, αναγκάζοντάς μας να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Και όταν δουλεύουμε την ισορροπία, το κέντρο/πυρήνας του σώματος δυναμώνει.
  • Εκτελώντας ασκησιολόγιο Pilates από όρθια θέση, επιτυγχάνουμε ευθυγράμμιση όλου του σώματος και δυναμώνουμε τον αυχένα αποφεύγοντας το σύνδρομο του «προγναθισμού».
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εξοπλισμό, από miniballs ως toning balls, ώστε να χτίσουμε τη δύναμη των οστών, των κοιλιακών, της ράχης και των γλουτών, να βελτιώσουμε την ιδιοδεκτικότητά μας και να πετύχουμε έλεγχο στις κινήσεις μας βελτιώνοντας κατά συνέπεια τη σωματική μας στάση.

Stand up to Pilates!

Υλικό εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων και πλήρη εκπαιδευτική ύλη Standing Pilates με φωτογραφίες.

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Mat Level I Certification.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου Standing Pilates, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τη Βεβαίωση παρακολούθησης. Αυτόματα το ονοματεπώνυμό τους συγκαταλέγεται στο website μας ως Pilates Teacher/Instructor ικανός να διδάξει Standing Pilates.

Λογότυπο / Σήμα

 

Παράλληλα με την αποστολή Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης, ο Pilates Teacher/Instructor λαμβάνει ένα e-mail, όπου επισυνάπτεται το σήμα/λογότυπο του συστήματος εκπαίδευσης AthensTrainers® Ultimate Pilates System® για χρήση. Για παράδειγμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει το μάθημά του/της στο γυμναστήριο που συνεργάζεται ή στο δικό του χώρο καθώς και σε διαφημιστικά t-shirts, rollups ή banners, που μπορεί να σχεδιάσει για τη διαφήμιση των personal ή group personal μαθημάτων του/της.

Ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

Στα Website μας www.athenstrainers.gr, www.ultimatepilatessystem.gr, www.ultimatepilatesofgreece.gr, www.athenstrainersultimatepilatessystem.gr υπάρχουν links για το Facebook, Instagram, Twitter & You Tube Account. Επιθυμητή η αποστολή αιτήματος αποδοχής ή LIKE στην αντίστοιχη ομάδα και σελίδα, η ανάρτηση φωτογραφιών και videos, που αφορούν το AthensTrainers® Ultimate Pilates System® με τα ανάλογα hashtags. Σκοπός είναι η επικοινωνία, η διαφήμιση, η ενημέρωση, η υποστήριξη και γενικά η «γιγάντωση» του network που αφορά τη μέθοδο Pilates.

Προτεινόμενη βιβλιογραφία

Anatomy of Movement by Blandine Calais- Germain
Return to Life Through Contrology by Joseph H. Pilates

Εκπτώσεις Pilates Instructor

Όλοι οι Instructors έχουν 20% σε όλα τα εκπαιδευτικά προϊόντα της Εταιρείας AthensTrainers® (DVD’s, Educational Manuals, T-shirts κλπ) παράλληλα με την εγγραφή τους σε μία εκπαίδευση.