Σεμινάριο Pilates Cadillac ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Εδώ η πλατυποδία, τα προβλήματα στα κυρτώματα της σπονδυλικής στήλης, το προεξέχον στομάχι, οι γυρτοί ώμοι, το συρρικνωμένο στήθος, η καμπούρα στην πλάτη, τα κυρτά πόδια και τα ενωμένα/βλαισά γόνατα θεραπεύονται μέσω διορθωτικών ασκήσεων»

Joseph H. Pilates

Πρόδρομοι του το «Massage table» ή «Rehabilitation table». Στη συνέχεια με την προσθήκη μεταλλικού πλαισίου/frame, ελατήρια και trapeze bar πήρε το όνομα «Trapeze table» ή «Table».

Σύμφωνα με τη  Romana Kryzanowska, το όνομα ‘Cadillac’ δόθηκε από έναν πελάτη του Pilates  τη δεκαετία του 1940. Στην εποχή του Pilates τα αυτοκίνητα της Cadillac ήταν στις ΗΠΑ σύμβολο της πολυτέλειας, της άνεσης και της καινοτομίας.

Βαρβάρα Σολομωνίδου

TEACHER

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ), Wellness Specialist, Personal Trainer από το 1994...

Cadillac

Μοιάζει με ένα κρεβάτι με ουρανό . Το μηχάνημα εκγύμνασης Cadillac είναι ένα από τα αγαπημένα, μεγάλο και άνετο, προσφέροντας μεγάλη ποικιλομορφία ασκήσεων για όλες τις ηλικίες και ικανότητες. Η ρουτίνα μπορεί να είναι δυναμική μέχρι θεραπευτική.

Σε προχωρημένο επίπεδο εκτελούνται ασκήσεις αρκετά θεαματικές, που θυμίζουν χορευτές σε παράσταση, με αντίστοιχο στόχο για τον ασκούμενο βέβαια.

Στο Cadillac συνδυάζονται ασκήσεις δύναμης με τη χρήση ελατηρίων, ασκήσεις αποκατάστασης ανισορροπιών, ασκήσεις κινητικότητας, στάσης του σώματος αλλά και ακροβατικές ασκήσεις χρησιμοποιώντας το δίζυγο.

Το ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνει ασκήσεις που εκτελούνται και στο έδαφος και στο reformer, παρέχοντας δυνατότητα προσαρμογής όλων των ασκήσεων στις απαιτήσεις και τους στόχους κάθε ασκούμενου.

 

Ιδανικό και για άντρες που θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και την ευλυγισία τους.

Είναι κατάλληλο για τους ηλικιωμένους που δυσκολεύονται να γονατίσουν και να κατέβουν στο στρώμα κάτω στο έδαφος. Βέβαια είναι και ευκολότερο για τον εκπαιδευτή να υποστηρίξει τον ασκούμενο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ασκήσεων.

 

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ CADILLAC

 • Mat set (2 mats)
 • Push through bar (with safety strap)
 • Push through springs (from below with cover), Push through springs (from above)
 • Safety chain (short length for legwork-long length for arm work)
 • Roll down bar
 • Roll down springs
 • Trapeze bar (footbar & loop)
 • Trapeze springs, δύο πολύ δυνατά ελατήρια
 • Crossbar, μια οριζόντια μπάρα, που έχει τη δυνατότητα να γλιστρά κατά μήκος της οροφής του frame
 • Vertical sliding adjustable bar, που έχει τη δυνατότητα να γλιστρά κατά μήκος του frame του Tower
 • Loops, Double loops, Velcro loops, Foam grip handles/neoprene handles
 • Arm springs & leg springs
 • Support strap
 • Safety links
 • Snap clips
 • Double end clips
 • Non slip pad
 • Long/short box

Σεμινάριο εκπαίδευσης Cadillac

 

Η εκπαίδευση παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με πάνω από 112 βασικές ασκήσεις, με υπεραρκετές τροποποιήσεις και παραλλαγές

χρησιμοποιώντας:

– Roll-Down Bar

– Push Through Bar

– Springs from above

– Push Through Bar-Springs from below

– Leg Springs

– Arm Springs

–Trapeze

– Fuzzies

Διάρκεια σεμιναρίου

36 ώρες
4 ημέρες

Υλικό εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων και πλήρη εκπαιδευτική ύλη Cadillac με φωτογραφίες.

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Mat Level I Certification

Απαιτήσεις μετά την εκπαίδευση

10 ώρες παρακολούθησης
10 ώρες προσωπικής πρακτικής
10 ώρες διδασκαλίας

Εξετάσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν ένα γραπτό διαγώνισμα, μία πρακτική εξέταση και μία εργασία εφόσον έχουν ολοκληρώσει τις μετά την εκπαίδευση απαιτήσεις. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τη Βεβαίωση παρακολούθησης. Αυτόματα το ονοματεπώνυμό τους συγκαταλέγεται στο website μας ως PilatesTeacher/Instructor ικανός/ή να διδάξει Cadillac.

Σε περίπτωση αποτυχίας ο εξεταζόμενος μπορεί να ξαναδώσει 3 φορές εξετάσεις μέσα στο χρονικό όριο τριών μηνών.

Λογότυπο / Σήμα

 

Παράλληλα με την αποστολή Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης, ο Pilates Teacher/Instructor λαμβάνει ένα e-mail, όπου επισυνάπτεται το σήμα/λογότυπο του συστήματος εκπαίδευσης AthensTrainers® Ultimate Pilates System® για χρήση. Για παράδειγμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει το μάθημά του/της στο γυμναστήριο που συνεργάζεται ή στο δικό του χώρο καθώς και σε διαφημιστικά t-shirts, rollups ή banners, που μπορεί να σχεδιάσει για τη διαφήμιση των personal ή group personal μαθημάτων του/της.

Ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

Στα Website μας www.athenstrainers.gr, www.ultimatepilatessystem.gr, www.ultimatepilatesofgreece.gr, www.athenstrainersultimatepilatessystem.gr υπάρχουν links για το Facebook, Instagram, Twitter & You Tube Account. Επιθυμητή η αποστολή αιτήματος αποδοχής ή LIKE στην αντίστοιχη ομάδα και σελίδα, η ανάρτηση φωτογραφιών και videos, που αφορούν το AthensTrainers® Ultimate Pilates System® με τα ανάλογα hashtags. Σκοπός είναι η επικοινωνία, η διαφήμιση, η ενημέρωση, η υποστήριξη και γενικά η «γιγάντωση» του network που αφορά τη μέθοδο Pilates.

Προτεινόμενη βιβλιογραφία

Anatomy of Movement by Blandine Calais- Germain
Return to Life Through Contrology by Joseph H. Pilates
Pilates Reformer by Ellie Herman
Pilates by Rael Isacowitz

Εκπτώσεις Pilates Instructor

Όλοι οι Instructors έχουν 20% σε όλα τα εκπαιδευτικά προϊόντα της Εταιρείας AthensTrainers® (DVD’s, Educational Manuals, T-shirts κλπ) παράλληλα με την εγγραφή τους σε μία εκπαίδευση.