Σεμινάριο Matwork Level II ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Σε 10 μαθήματα θα νιώσετε τη διαφορά, σε 20 μαθήματα θα δείτε τη διαφορά και σε 30 θα έχετε ένα νέο σώμα»

Joseph H. Pilates

Το “Mat Programme Level II/Matwork Level II” περιλαμβανει νέο ασκησιολόγιο με τροποποιήσεις και παραλλαγές χρησιμοποιώντας τη μικρή μπάλα. Είναι έντονη η εμβάθυνση στις Αρχές και

στα «Κλειδιά του Pilates» καθώς και στη μέθοδο διδασκαλίας για μια αποτελεσματική δόμηση μαθήματος. Επιδιώκεται η βελτίωση της ικανότητας επικοινωνίας κατά την

διδασκαλία μαθημάτων, που σε αυτή τη φάση χαρακτηρίζονται από δύναμη και ροή. Το μυστικό της επιτυχία είναι η πρακτική… και ξανά πρακτική. «Η υπομονή και η επιμονή είναι ζωτικής σημασίας

αξίες για την απόλυτη και επιτυχή ολοκλήρωση οποιουδήποτε αξιόλογου εγχειρήματος», Joseph H. Pilates.

Βαρβάρα Σολομωνίδου

TEACHER

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ), Wellness Specialist, Personal Trainer από το 1994...

Ελένη Ζαχιώτη

TEACHER

Personal trainer τα τελευταία 18 χρόνια με εξειδίκευση στο Pilates και τη Yoga...

Το Matwork σε νούμερα

3

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

100

ΜΑΘΗΤΕΣ

3

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

72

ΩΡΕΣ

Matwork. Level IΙ

Αυτό το σεμινάριο Pilates είναι το δεύτερο μέρος των ασκήσεων εδάφους του παραδοσιακού προγράμματος Pilates, με αρκετή δυσκολία κατά την εκτέλεση και με χρήση της μικρής μπάλας (miniball) και σε αυτό το επίπεδο. Περιλαμβάνει ασκησιολόγιο 26 νέων ασκήσεων με τουλάχιστον 5 τροποποιήσεις και παραλλαγές. Εμφανής η δύναμη και η ροή των ασκήσεων και σε αυτό το επίπεδο Pilates. Όμως είναι κυρίαρχη η παρουσία του στοιχείου του ρυθμού, της ισορροπίας και της ευλυγισίας, καθώς και η έμφαση στη μετάβαση από άσκηση σε άσκηση ώστε να υπάρχει ροή και ασφάλεια κατά την εκτέλεση του προγράμματος. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο Μat Pilates Programme με όλες τις βασικές ασκήσεις, παραλλαγές και τροποποιήσεις των ασκήσεων (για αρχάριους και πιο προχωρημένους, για γυμναζόμενους με προβλήματα αυχενικής, θωρακικής και οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης).
Οι ενότητες διδασκαλίας περιλαμβάνουν:

  • Εκμάθηση ασκησιολογίου Mat Pilates Programme Level IΙ
  • Εκπαίδευση στη φιλοσοφία του συστήματος AthensTrainers® Ultimate Pilates System®
  • TFC (Technique, Flow, Cues/Αρχική θέση, Εκτέλεση, Οδηγίες)
  • Εμβάθυνση στη Φιλοσοφία του συστήματος AthensTrainers® Ultimate Pilates System®
  • Τη μέθοδο διδασκαλίας
  • Τη δόμηση του μαθήματος
  • Τη βελτίωση της ικανότητας επικοινωνίας κατά την διδασκαλία ενός μαθήματος Pilates
  • Γενικές πληροφορίες οργάνωσης και συμβουλές προώθησης μαθημάτων Pilates

Διάρκεια σεμιναρίου

2 ημέρες (18 ώρες)

Υλικό εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλόκ σημειώσεων, πλήρη εκπαιδευτική ύλη Ανατομίας και Mat Programme Level II με φωτογραφίες.

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Βεβαίωση Παρακολούθησης Mat Programme Level I του AthensTrainers® Ultimate Pilates System®

Ανατομία, σε περίπτωση που έχει βεβαίωση παρακολούθησης Mat Programme Level I από PHYSIOPILATES ή άλλη σχολή εκπαίδευσης Pilates (σε περίπτωση που ο σπουδαστής δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει την ανατομία, θα εξεταστεί γραπτώς για επιβεβαίωση των απαραίτητων γνώσεων)

Απαιτήσεις μετά την εκπαίδευση

10 ώρες παρακολούθησης
20 ώρες προσωπικής πρακτικής
20 ώρες διδασκαλίας σε ασκούμενο

Εξετάσεις και Βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν ένα γραπτό διαγώνισμα, μία πρακτική εξέταση την τελευταία μέρα του σεμιναρίου και μία εργασία. Εφόσον υπάρξει επιτυχία στα δύο πρώτα, την ίδια μέρα ο σπουδαστής λαμβάνει την καρτέλα «Μετά την εκπαίδευση» (απαιτήσεις αμέσως πιο πάνω στο κείμενο) την οποία πρέπει να συμπληρώσει και να αποστείλει στο info@athenstrainers.gr, ώστε να λάβει ταχυδρομικά τη Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης του Mat Programme Level II του συστήματος AthensTrainers® Ultimate Pilates System®. Αυτόματα το ονοματεπώνυμό του συγκαταλέγεται στο website μας ως Pilates Mat (Level II) Teacher/Instructor, ικανός/ή να διδάξει.

Σε περίπτωση αποτυχίας ο εξεταζόμενος μπορεί να ξαναδώσει 3 φορές εξετάσεις μέσα στο χρονικό όριο τριών μηνών. Κάθε εξέταση στοιχίζει 20 ευρώ.

Λογότυπο / Σήμα

 

Παράλληλα με την αποστολή Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης, ο Pilates Teacher/Instructor λαμβάνει ένα e-mail, όπου επισυνάπτεται το σήμα/λογότυπο του συστήματος εκπαίδευσης AthensTrainers® Ultimate Pilates System® για χρήση. Για παράδειγμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει το μάθημά του/της στο γυμναστήριο που συνεργάζεται ή στο δικό του χώρο καθώς και σε διαφημιστικά t-shirts, rollups ή banners, που μπορεί να σχεδιάσει για τη διαφήμιση των personal ή group personal μαθημάτων του/της.

Ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

Στα Website μας www.athenstrainers.gr, www.ultimatepilatessystem.gr, www.ultimatepilatesofgreece.gr, www.athenstrainersultimatepilatessystem.gr υπάρχουν links για το Facebook, Instagram, Twitter & You Tube Account. Επιθυμητή η αποστολή αιτήματος αποδοχής ή LIKE στην αντίστοιχη ομάδα και σελίδα, η ανάρτηση φωτογραφιών και videos, που αφορούν το AthensTrainers® Ultimate Pilates System® με τα ανάλογα hashtags. Σκοπός είναι η επικοινωνία, η διαφήμιση, η ενημέρωση, η υποστήριξη και γενικά η «γιγάντωση» του network που αφορά τη μέθοδο Pilates.

Προτεινόμενη βιβλιογραφία

Anatomy of Movement by Blandine Calais- Germain
Return to Life Through Contrology by Joseph H. Pilates

Εκπτώσεις Pilates Instructor

Όλοι οι Instructors έχουν 20% σε όλα τα εκπαιδευτικά προϊόντα της Εταιρείας AthensTrainers® (DVD’s, Educational Manuals, T-shirts κλπ) παράλληλα με την εγγραφή τους σε μία εκπαίδευση.