Σεμινάριο Pilates & Εγκυμοσύνη ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η φυσική κατάσταση είναι η πρώτη προϋπόθεση της ευτυχίας»

Joseph H. Pilates

Η εγκυμοσύνη είναι μια όμορφη περίοδος στη ζωή της γυναίκας. Στόχος μας σε ένα πρόγραμμα Pilates είναι να δώσουμε στην γυναίκα, που εγκυμονεί, ένα ασκησιολόγιο

που με ασφάλεια θα μπορεί να εκτελέσει κατά τη διάρκεια της κύησης, θα την προετοιμάσει για την ώρα του τοκετού και βοηθήσει να επανέλθει γρήγορα.

Βαρβάρα Σολομωνίδου

TEACHER

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ), Wellness Specialist, Personal Trainer από το 1994...

Ελένη Ζαχιώτη

TEACHER

Personal trainer τα τελευταία 18 χρόνια με εξειδίκευση στο Pilates και τη Yoga...

Pilates & Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μια όμορφη περίοδος στη ζωή της γυναίκας, οπότε η έγκυος δεν είναι άρρωστη, ούτε πάσχει από κάποια ασθένεια ώστε να κινείται , να φέρεται ή και να την αντιμετωπίζουν ως ασθενή. Μπορεί να συνεχίσει να κάνει ότι και πριν εφόσον δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που αποτελεί και απαγόρευση. Αλλά για όλα αυτά θα πρέπει να συμβουλευτεί κατά πρώτον τον προσωπικό της γυναικολόγο και κατά δεύτερον τον ίδιο της τον εαυτό. Ο γιατρός της με βάση τα αποτελέσματα των μηνιαίων εξετάσεων  μπορεί να προτρέψει ή να αποτρέψει την έγκυο από διάφορες δραστηριότητες κ.α.

Πρώτος μας στόχος σε ένα πρόγραμμα Pilates είναι να δώσουμε στην γυναίκα που εγκυμονεί ένα ασκησιολόγιο που με ασφάλεια θα μπορεί να εκτελέσει κατά τη διάρκεια της κύησης. Οι γυναίκες που γυμνάζονταν πριν την εγκυμοσύνη μπορούν να συνεχίσουν να γυμνάζονται εφόσον δεν υπάρχει κάποιος λόγος σοβαρός κατά την κρίση του γιατρού τους. Όσες όμως είναι αγύμναστες καλό θα ήταν να προσέξουν το πρώτο τρίμηνο της κύησης και να ξεκινήσουν μετά, κάτι που συνιστάται μιας και πρέπει η έγκυος να υποστηρίξει το σώμα της (λόγω των καθημερινών επιβαρύνσεων και των αλλαγών που συμβαίνουν στον οργανισμό της).

Δεύτερος στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα pilates, που να μπορεί να εκτελέσει η έγκυος παντού, με τα ελάχιστα βοηθήματα και να είναι ασφαλές.

Επιπλέον ενότητες που θα διδαχθούν:

  • Μεταβολές που επέρχονται κατά τη διάρκεια της ε γκυμοσύνης
  • Αντενδείξεις για την άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Τι πρέπει να γνωρίζει ο γυμναστής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σεμινάριο εκπαίδευσης Pilates & Εγκυμοσύνη

Το ασκησιολόγιο του σεμιναρίου «Pilates & Εγκυμοσύνη» έχει 3 ενότητες, ασκήσεις 1ου τριμήνου, ασκήσεις 2ου & 3ου τριμήνου και συμβουλές για την περίοδο μετά την εγκυμοσύνη.

Υλικό εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων και πλήρη εκπαιδευτική ύλη Pilates & Pregnancy με φωτογραφίες.

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Mat Level I Certification.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου Pilates & Pregnancy, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τη Βεβαίωση παρακολούθησης. Αυτόματα το ονοματεπώνυμό τους συγκαταλέγεται στο website μας ως Pilates Teacher/Instructor ικανός να διδάξει Pilates & Pregnancy.

Λογότυπο / Σήμα

 

Παράλληλα με την αποστολή Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης, ο Pilates Teacher/Instructor λαμβάνει ένα e-mail, όπου επισυνάπτεται το σήμα/λογότυπο του συστήματος εκπαίδευσης AthensTrainers® Ultimate Pilates System® για χρήση. Για παράδειγμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει το μάθημά του/της στο γυμναστήριο που συνεργάζεται ή στο δικό του χώρο καθώς και σε διαφημιστικά t-shirts, rollups ή banners, που μπορεί να σχεδιάσει για τη διαφήμιση των personal ή group personal μαθημάτων του/της.

Ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

Στα Website μας www.athenstrainers.gr, www.ultimatepilatessystem.gr, www.ultimatepilatesofgreece.gr, www.athenstrainersultimatepilatessystem.gr υπάρχουν links για το Facebook, Instagram, Twitter & You Tube Account. Επιθυμητή η αποστολή αιτήματος αποδοχής ή LIKE στην αντίστοιχη ομάδα και σελίδα, η ανάρτηση φωτογραφιών και videos, που αφορούν το AthensTrainers® Ultimate Pilates System® με τα ανάλογα hashtags. Σκοπός είναι η επικοινωνία, η διαφήμιση, η ενημέρωση, η υποστήριξη και γενικά η «γιγάντωση» του network που αφορά τη μέθοδο Pilates.

Προτεινόμενη βιβλιογραφία

Anatomy of Movement by Blandine Calais- Germain
Return to Life Through Contrology by Joseph H. Pilates
Exercise during pregnancy and the postpartum period by ACOG

Εκπτώσεις Pilates Instructor

Όλοι οι Instructors έχουν 20% σε όλα τα εκπαιδευτικά προϊόντα της Εταιρείας AthensTrainers® (DVD’s, Educational Manuals, T-shirts κλπ) παράλληλα με την εγγραφή τους σε μία εκπαίδευση.