Σεμινάριο Pilates Jumpboard ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Όλη η χώρα, ολόκληρος ο κόσμος θα κάνει τις ασκήσεις μου. Και θα είναι ευτυχισμένοι»

Joseph H. Pilates

Το jumpboard είναι ένα εξάρτημα που μετατρέπει ένα Reformer σε οριζόντια μηχανή άλματος. Τοποθετείται στο εμπρός μέρος του Reformer, στη Rubbed foot plate. Ενώ βρίσκεσαι σε ύπτια θέση,

μπορείς να προσαρμόσεις την ένταση του ελατηρίου και να εκτελέσεις άλματα. Η ένταση του ελατηρίου βγάζει τη βαρύτητα από την εξίσωση, οπότε αισθάνεσαι σαν να «αναπηδάς στο φεγγάρι».

Βαρβάρα Σολομωνίδου

TEACHER

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ), Wellness Specialist, Personal Trainer από το 1994...

Jumpboard

Το Jumpboard προσφέρει μια δυναμική πλειομετρική προπόνηση στο Reformer.
Διατηρεί τον καρδιακό σου ρυθμό αυξημένο, ενώ χτίζει και τονώνει το σώμα όπως μόνο το Pilates μπορεί.
Είσαι συνέχεια σε κίνηση.
Ασκήσεις για το πάνω μέρος του σώματος μαζί με το εύρος της κίνησης και τον έλεγχο που απαιτείται κατά την ρουτίνα, μεταμορφώνει το μάθημα του pilates σε πρόκληση.

Απώτερος στόχος είναι η κιναίσθηση, η ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και ειδικότερα του κέντρου/πυρήνα, η βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής και η μείωση των πόνων λόγω κακής στάσης σώματος.

Προσφέρει ποικιλία στο πρόγραμμα κρατώντας σε εγρήγορση και είναι ένας υπέροχος τρόπος να ξεπεράσεις τα plateaus στην προπόνησή σου. Και φυσικά θα αυξήσεις τις καύσεις σου!!!

Η ύπτια θέση θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη σπονδυλική σου στήλη στην άριστη ευθυγράμμιση για την κίνηση. Αυτή είναι μια προπόνηση που μπορείς να απολαύσεις ξαπλωμένος/η!

Επίσης, οι ασκήσεις του Jumpboard είναι ευεργετικές για την υγεία των οστών (π.χ. γι’ ασκούμενους με οστεοπενία ή οστεοπόρωση) και χρησιμοποιούνται επίσης γι’ αποκατάσταση τραυματισμών. Η επιβάρυνση στις αρθρώσεις των γονάτων και των ποδοκνημικών αρθρώσεων είναι πολύ μικρότερη από ότι η εξάσκηση σε όρθια θέση με αποτέλεσμα η προπόνηση να είναι φιλική και χωρίς πόνους σε άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα.

Τα άλματα στη Jumpboard είναι πιο ήπια (low impact) και από το τραμπολίνο.

Και μην ξεχνάς ότι η άσκηση βοηθά επίσης στη μείωση του στρες και της κατάθλιψης επειδή όταν ασκείσαι, το σώμα σου εκκρίνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι φυσικά παυσίπονα.

Υλικό εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα folder με ενημερωτικό υλικό, στύλο, μπλοκ σημειώσεων και πλήρη εκπαιδευτική ύλη Jumpboard με video.

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Reformer Studio Level I Certification

Απαιτήσεις μετά την εκπαίδευση

20 ώρες παρακολούθησης
30 ώρες προσωπικής πρακτικής
30 ώρες διδασκαλίας

Βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου Aerial Pilates®, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τη Βεβαίωση παρακολούθησης. Αυτόματα το ονοματεπώνυμό τους συγκαταλέγεται στο website μας ως Pilates on a Jumpboard Teacher/Instructor ικανός να διδάξει.

Λογότυπο / Σήμα

 

Παράλληλα με την αποστολή Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης, ο Pilates Teacher/Instructor λαμβάνει ένα e-mail, όπου επισυνάπτεται το σήμα/λογότυπο του συστήματος εκπαίδευσης AthensTrainers® Ultimate Pilates System®  για χρήση. Για παράδειγμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει το μάθημά του/της στο γυμναστήριο που συνεργάζεται ή στο δικό του χώρο καθώς και σε διαφημιστικά t-shirts, rollups ή banners, που μπορεί να σχεδιάσει για τη διαφήμιση των personal ή group personal μαθημάτων του/της.

Ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

Στα Website μας www.athenstrainers.gr, www.ultimatepilatessystem.gr, www.ultimatepilatesofgreece.gr, www.athenstrainersultimatepilatessystem.gr υπάρχουν links για το Facebook, Instagram, Twitter & You Tube Account. Επιθυμητή η αποστολή αιτήματος αποδοχής ή LIKE στην αντίστοιχη ομάδα και σελίδα, η ανάρτηση φωτογραφιών και videos, που αφορούν το AthensTrainers® Ultimate Pilates System® με τα ανάλογα hashtags. Σκοπός είναι η επικοινωνία, η διαφήμιση, η ενημέρωση, η υποστήριξη και γενικά η «γιγάντωση» του network που αφορά τη μέθοδο Pilates.

Προτεινόμενη βιβλιογραφία

Anatomy of Movement by Blandine Calais- Germain
Return to Life Through Contrology by Joseph H. Pilates

Εκπτώσεις Pilates Instructor

Όλοι οι Instructors έχουν 20% σε όλα τα εκπαιδευτικά προϊόντα της Εταιρείας AthensTrainers® (DVD’s, Educational Manuals, T-shirts κλπ) παράλληλα με την εγγραφή τους σε μία εκπαίδευση.