Σεμινάριο Pilates Magic Circle ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ο πολιτισμός υποβαθμίζει τη σημασία της φυσικής κατάστασης»

Joseph H. Pilates

Το δαχτυλίδι, γνωστό ως magic circle ή ring of pilates, μας εντυπωσιάζει με την ποικιλία των ασκήσεων, που απευθύνονται σε όλες τις μυϊκές ομάδες. . Σαν εξοπλισμός είναι φτηνός. Μπορεί να μεταφερθεί και να αποθηκευτεί εύκολα, οπότε είναι ιδανικό για ταξίδια αλλά και personal & group training Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο το μάθημα ή να αποτελέσει συμπλήρωμα του μαθήματος.

Χρησιμοποιείται:

  • για τη σταθεροποίηση κάποιου μέρους του σώματος
  • για την ενεργοποίηση μυϊκών ομάδων
  • για να δώσει σε κάποιο μέρος του σώματος συγκεκριμένη ανατομική διάταξη
  • για την αύξηση της επιβάρυνσης (αύξηση έντασης και δυσκολίας της άσκησης)
  • για διευκόλυνση μιας κίνησης
  • για να αποτελέσει οδηγό της κίνησης
  • για το συντονισμό κινήσεων
  • για ιδιοδεκτικότητα

Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα είδη δαχτυλιδιών, από ελαφριά υλικά ή από πιο βαριά κι ίσως πιο ανθεκτικά στο χρόνο, και, σε σχέση με την αντίσταση που προσφέρουν, από μαλακά έως σκληρά/δυνατά. Από όποιο υλικό κι αν είναι φτιαγμένα έχουν 2 λαβές από μαλακό αφρώδες υλικό για τη λαβή είτε με τα χέρια είτε με τα πόδια. Είναι εύκαμπτα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σκοπός του ασκούμενου είναι να ασκεί πάνω του μέγιστη πίεση.

Χρειάζεται προσοχή κατά τη χρήση του ιδιαίτερα σε ασκήσεις κοντά στο πρόσωπο (πιθανότητα τραυματισμού από λάθος λαβές).

Το δαχτυλίδι υπάρχει από την εποχή του J. Pilates. Μόνο που τότε τα ελάσματα στις θέσεις λαβών ήταν από ξύλο κι όχι από μαλακό υλικό που είναι φτιαγμένα σήμερα.

Βαρβάρα Σολομωνίδου

TEACHER

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ), Wellness Specialist, Personal Trainer από το 1994...

Ελένη Ζαχιώτη

TEACHER

Personal trainer τα τελευταία 18 χρόνια με εξειδίκευση στο Pilates και τη Yoga...

Το Pilates Magic Circle σε νούμερα

3

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

50

ΜΑΘΗΤΕΣ

2

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

10

ΩΡΕΣ

Pilates Magic Circle – Ring of Pilates

Το δαχτυλίδι, γνωστό ως magic circle ή ring of pilates,  μας εντυπωσιάζει με την ποικιλία των ασκήσεων, που απευθύνονται σε όλες τις μυϊκές ομάδες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σκοπό τη σταθεροποίηση ή την αύξηση της επιβάρυνσης ή το συντονισμό. Σαν εξοπλισμός μπορεί να μεταφερθεί και να αποθηκευτεί εύκολα οπότε είναι ιδανικό για personal & group training. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα είδη δαχτυλιδιών, από ελαφριά υλικά ή από πιο βαριά κι ίσως πιο ανθεκτικά στο χρόνο. Το δαχτυλίδι υπάρχει από την εποχή του J. Pilates. Μόνο που τότε τα ελάσματα στις θέσεις λαβών ήταν από ξύλο κι όχι από μαλακό υλικό που είναι φτιαγμένα σήμερα.

Σεμινάριο εκπαίδευσης Pilates Magic Circle Level I

Τo ασκησιολόγιo περιλαμβάνει prepilates  ασκήσεις και 23 τουλάχιστον βασικές ασκήσεις συνοδευόμενες από παραλλαγές, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του ασκούμενου, και τροποποιήσεις ανάλογα με τα προβλήματα ή τους τραυματισμούς του.

Σεμινάριο εκπαίδευσης Pilates Magic Circle Level II

Στο δεύτερο επίπεδο προσαρμόζεται το magic circle στις πιο προχωρημένες ασκήσεις του προγράμματος pilates, με σκοπό την ενδυνάμωση και την αύξηση της δυσκολίας των ασκήσεων. Το βασικό ασκησιολόγιο περιλαμβάνει 20 νέες ασκήσεις με παραλλαγές και τροποποιήσεις.

Υλικό εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων και πλήρη εκπαιδευτική ύλη Pilates Magic Circle Level I ή Level II με φωτογραφίες.

Σεμινάριο εκπαίδευσης Pilates Magic Circle Level I

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Mat Level I Certification.

Σεμινάριο εκπαίδευσης Pilates Magic Circle Level II

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Pilates Magic Circle Level I Certification

Βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου Pilates Magic Circle Level I ή II, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τη Βεβαίωση παρακολούθησης. Αυτόματα το ονοματεπώνυμό τους συγκαταλέγεται στο website μας ως Pilates Teacher/Instructor ικανός να διδάξει Pilates Magic Circle Level I ή II.

Λογότυπο / Σήμα

 

Παράλληλα με την αποστολή Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης, ο Pilates Teacher/Instructor λαμβάνει ένα e-mail, όπου επισυνάπτεται το σήμα/λογότυπο του συστήματος εκπαίδευσης AthensTrainers® Ultimate Pilates System® για χρήση. Για παράδειγμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει το μάθημά του/της στο γυμναστήριο που συνεργάζεται ή στο δικό του χώρο καθώς και σε διαφημιστικά t-shirts, rollups ή banners, που μπορεί να σχεδιάσει για τη διαφήμιση των personal ή group personal μαθημάτων του/της.

Ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

Στα Website μας www.athenstrainers.gr, www.ultimatepilatessystem.gr, www.ultimatepilatesofgreece.gr, www.athenstrainersultimatepilatessystem.gr υπάρχουν links για το Facebook, Instagram, Twitter & You Tube Account. Επιθυμητή η αποστολή αιτήματος αποδοχής ή LIKE στην αντίστοιχη ομάδα και σελίδα, η ανάρτηση φωτογραφιών και videos, που αφορούν το AthensTrainers® Ultimate Pilates System® με τα ανάλογα hashtags. Σκοπός είναι η επικοινωνία, η διαφήμιση, η ενημέρωση, η υποστήριξη και γενικά η «γιγάντωση» του network που αφορά τη μέθοδο Pilates.

Προτεινόμενη βιβλιογραφία

Anatomy of Movement by Blandine Calais- Germain
Return to Life Through Contrology by Joseph H. Pilates
Pilates Props by Ellie Herman

Εκπτώσεις Pilates Instructor

Όλοι οι Instructors έχουν 20% σε όλα τα εκπαιδευτικά προϊόντα της Εταιρείας AthensTrainers® (DVD’s, Educational Manuals, T-shirts κλπ) παράλληλα με την εγγραφή τους σε μία εκπαίδευση.