Σεμινάριο Reformer Level I ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η αναπνοή είναι η πρώτη κίνηση/λειτουργία ζωής, και η τελευταία»

Joseph H. Pilates

Παρόλο που το όνομά του θυμίζει κάτι από Μεσαίωνα, είναι ένα θαυμάσιο και κομψό μηχάνημα/apparatus.

Για να είμαστε ακριβείς, ο Joseph H. Pilates το αποκαλούσε “apparatus”. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε

με ένα ξύλινο κρεβάτι με κινούμενο στρώμα. Πάνω σ’ αυτό, που κινείται μπροστά και πίσω, μπορούμε να γυμνάσουμε όλες τις

μυϊκές ομάδες του σώματός μας μιας και διαθέτει λαβές για χέρια και πόδια και επίσης ελατήρια για αντίσταση.

Βαρβάρα Σολομωνίδου

TEACHER

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ), Wellness Specialist, Personal Trainer από το 1994...

Ελένη Ζαχιώτη

TEACHER

Personal trainer τα τελευταία 18 χρόνια με εξειδίκευση στο Pilates και τη Yoga...

Το All About Reformer σε νούμερα

3

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

60

ΜΑΘΗΤΕΣ

2

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

72

ΩΡΕΣ

Pilates Reformer

Το ασκησιολόγιο περιλαμβάνει ασκήσεις pilates από πολύ βασικές και εύκολες μέχρι πολύ δύσκολες και ακροβατικές. Αναλόγως  των γνώσεων και της φαντασίας του pilates trainer, το μηχάνημα αυτό μπορεί να προσφέρει απίστευτη ποικιλία ασκήσεων με πολλές τροποποιήσεις και παραλλαγές. 

Είναι το πιο γνωστό και αναγνωρίσιμο από τον πολύ κόσμο. Βελτιώνει τη γενική δύναμη, τη σωστή ευθυγράμμιση σώματος, την ισορροπία, το συγχρονισμό, την ιδιοδεκτικότητα και την εκγύμναση του κέντρου/πυρήνα/ΡΗ. Όλα αυτά οδηγούν στη βελτίωση της καθημερινή ζωής, με άλλα λόγια στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Σημαντικά οφέλη στη στάση σώματος, στη λειτουργικότητα των κινήσεων, στη μείωση των συμπτωμάτων «πόνου» από μυϊκές ανισορροπίες (π.χ. πόνοι μέσης) και σε πολλά άλλα. Οι ασκήσεις πάνω στο reformer έχουν τη δυνατότητα μεγάλου εύρους κινήσεων, έτσι ώστε να βελτιώνεται η ευλυγισία καθώς αυξάνεται η δύναμη. Παράλληλα, παρέχουν αρκετή αντίσταση για τη βελτίωση της οστικής μάζας (γερά οστά). Υπάρχει και άλλο ένα χαρακτηριστικό: οι έκκεντρες συστολές κατά την εκτέλεση των ασκήσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι μύες μακραίνουν καθώς αντιστέκονται στη δύναμη/αντίσταση, και επιτυγχάνουμε δυνατούς και μακρούς μύες χωρίς όγκο. Αυτή είναι η διαφορετικότητα και η επιτυχία της μεθόδου Pilates.

Όσο λιγότερη επιφάνεια σώματος βρίσκεται πάνω στο carriage, τόσο περισσότερο πρέπει να ενεργοποιήσουμε τον κορμό για να ολοκληρώσουμε την άσκηση. Και από την άλλη, σε κάποιες ασκήσεις όσο πιο ελαφριά springsχρησιμοποιήσουμε, τόσο πιο πολύ πρέπει να «δουλέψει» ο κορμός για να σταθεροποιήσει και να ελέγξει την κίνηση.

Υπάρχουν πολλά είδη reformer  και πολλοί κατασκευαστές. Κάποια reformers είναι με ξύλινο σκελετό ενώ άλλα με μεταλλικό. Κάποια έχουν πόδια, ενώ άλλα είναι χαμηλά κοντά στο έδαφος. Τα κλασικά reformers έχουν δερμάτινα straps ενώ τα πιο μοντέρνα έχουν σχοινιά/ropes και risers.

Σεμινάριο εκπαίδευσης Pilates All About Reformer (Studio I)

Το ασκησιολόγιο του σεμιναρίου pilates είναι πλούσιομιας και καλύπτει όλο το σώμα ξεκινώντας απόFootwork, Hundred, Leg circles, Frog, Stomach Massage, Short Box Series, Elephant, Knee Stretches, Running, Pelvic Lift και καταλήγοντας σε Arms Supine Series, Arms Rowing Series, Seated Long Box Series & Roll Down Series. Περιλαμβάνει 32 ασκήσεις και πάνωαπό 50 παραλλαγές.

Διάρκεια σεμιναρίου

36 ώρες
4 ημέρες

Υλικό εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων και πλήρη εκπαιδευτική ύλη Reformer Studio I με φωτογραφίες.

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Mat Level I ή Level II Certification

Απαιτήσεις μετά την εκπαίδευση

20 ώρες παρακολούθησης
30 ώρες προσωπικής πρακτικής
30 ώρες διδασκαλίας

Εξετάσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν ένα γραπτό διαγώνισμα, μία πρακτική εξέταση και μία εργασία εφόσον έχουν ολοκληρώσει τις μετά την εκπαίδευση απαιτήσεις. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τη Βεβαίωση παρακολούθησης. Αυτόματα το ονοματεπώνυμό τους συγκαταλέγεται στο website μας ως PilatesTeacher/Instructor ικανός/ή να διδάξει Reformer I.

Σε περίπτωση αποτυχίας ο εξεταζόμενος μπορεί να ξαναδώσει 3 φορές εξετάσεις μέσα στο χρονικό όριο τριών μηνών.

Λογότυπο / Σήμα

 

Παράλληλα με την αποστολή Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης, ο Pilates Teacher/Instructor λαμβάνει ένα e-mail, όπου επισυνάπτεται το σήμα/λογότυπο του συστήματος εκπαίδευσης AthensTrainers® Ultimate Pilates System® για χρήση. Για παράδειγμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει το μάθημά του/της στο γυμναστήριο που συνεργάζεται ή στο δικό του χώρο καθώς και σε διαφημιστικά t-shirts, rollups ή banners, που μπορεί να σχεδιάσει για τη διαφήμιση των personal ή group personal μαθημάτων του/της.

Ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

Στα Website μας www.athenstrainers.gr, www.ultimatepilatessystem.gr, www.ultimatepilatesofgreece.gr, www.athenstrainersultimatepilatessystem.gr υπάρχουν links για το Facebook, Instagram, Twitter & You Tube Account. Επιθυμητή η αποστολή αιτήματος αποδοχής ή LIKE στην αντίστοιχη ομάδα και σελίδα, η ανάρτηση φωτογραφιών και videos, που αφορούν το AthensTrainers® Ultimate Pilates System® με τα ανάλογα hashtags. Σκοπός είναι η επικοινωνία, η διαφήμιση, η ενημέρωση, η υποστήριξη και γενικά η «γιγάντωση» του network που αφορά τη μέθοδο Pilates.

Προτεινόμενη βιβλιογραφία

Anatomy of Movement by Blandine Calais- Germain
Return to Life Through Contrology by Joseph H. Pilates
Pilates Reformer by Ellie Herman
Pilates by Rael Isacowitz

Εκπτώσεις Pilates Instructor

Όλοι οι Instructors έχουν 20% σε όλα τα εκπαιδευτικά προϊόντα της Εταιρείας AthensTrainers® (DVD’s, Educational Manuals, T-shirts κλπ) παράλληλα με την εγγραφή τους σε μία εκπαίδευση.