Σεμινάριο Pilates Wunda Chair ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η αλλαγή έρχεται μέσω της κίνησης και η κίνηση θεραπεύει»

Joseph H. Pilates

Η ονομασία της προήλθε από τη λέξη “wonder” που σημαίνει «θαύμα», γιατί σίγουρα μπορεί να κάνει θαύματα στους ασκούμενους.

Η Wunda Chair σχεδιάστηκε αρχικά από τον Joseph H. Pilates για τους πελάτες του, που ήθελαν να έχουν ένα μηχάνημα να χρησιμοποιούν στο σπίτι τους.

Οι ασκήσεις μπορούν να εκτελεστούν από ύπτια, εδραία/καθιστή, όρθια θέση πάνω στην chair, όπως και από τις πλαϊνές πλευρές.

Οι ασκήσεις επικεντρώνονται στην σταθεροποίηση και την ευλυγισία του ασκούμενου.

Βαρβάρα Σολομωνίδου

TEACHER

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ), Wellness Specialist, Personal Trainer από το 1994...

Ελένη Ζαχιώτη

TEACHER

Personal trainer τα τελευταία 18 χρόνια με εξειδίκευση στο Pilates και τη Yoga...

Wunda Chair

 • Η αυθεντική Wunda Chair μπορούσε να γυριστεί ανάποδα και να γίνει μια πραγματική καρέκλα στην οποία μπορούσε κάποιος να κάτσει. Ο ίδιος ο Joseph σχεδίαζε εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης για όσους είχαν τη δυνατότητα ν’ αγοράσουν τέτοια καρέκλα σπίτι τους.
 • High Chair ή High Combination Chair ή Electric Chair: Ονομάστηκε έτσι από τη μεσαιωνική της εμφάνιση. Αποτελείται από το κάθισμα, ένα μονό ή διπλό σκαλί (single or split step), ένα pad στο κάτω μέρος της wunda chair (bottom pad), λαβές (handles) που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με το ύψος του γυμναζόμενου με ένα ρυθμιστή (handle adjustment knob), board/πλάτη για να τον χρησιμοποιεί ο γυμναζόμενος σαν οδηγό στην κίνηση, seat height adjusters για να προσαρμόζει το κάθισμά του ο γυμναζόμενος ανάλογα με το ύψος του, ελατήρια διαφόρων βαθμών δυσκολίας που προσαρτώνται στο σκαλί και σε μια σκάλα με θέσεις εφαρμογής τους. Διαθέτει τα πιο σκληρά ελατήρια απ’ όλα τα μηχανήματα.
 • Low Chair: Υπάρχει με μονό σκαλί ή με διπλό αφαιρώντας ένα ξύλινο ραβδί (dowel) οπότε τα δύο πόδια μπορούν να ασκηθούν ανεξάρτητα. Το ύψος της είναι στο ίδιο ύψος του Cadillac οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνέχεια αυτού στην άκρη του.
 • Arm Chair or Baby Chair: Είναι χαμηλή με «πλάτη», που κινείται μπρος και πίσω, και με ελατήρια που είναι στο ύψος των ώμων και βρίσκονται πίσω από την «πλάτη». Διαθέτει τα πιο ελαφρά σε αντίσταση ελατήρια και απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα στο πάνω μέρος του κορμού ή σε αδύναμα άτομα που χρειάζονται ν’ αποκαταστήσουν τη δύναμή τους με ταυτόχρονη ευθυγράμμιση και ισορροπία.
 • Exo Chair: Είναι αρκετά καινούργια και έχει ειδικές θέσεις ( hooks ) που μπορούν να προσαρτηθούν ειδικές ελαστικές αντιστάσεις ( slastixs ) και να εκτελέσει έτσι ο γυμναζόμενος κινήσεις με συνδυασμό χεριών και ποδιών
 • Loops (or Double loops/Y-Loops, Foam grip handles/neoprene handles) με armsprings
 • MVe Chair: Είναι μεταλλική, εύκολη στη μεταφορά και αποθήκευση. «Έβγαλε τη wunda chair από το studio και την μετέφερε στα γυμναστήρια, σαν ομαδικό λειτουργικό μάθημα».

Γιατί να εκπαιδευτεί ο Pilates Instructor στη WUNDA CHAIR?

 • Για να δυναμώσει την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης
 • Για να δυναμώσει τους κοιλιακούς μύες και του κορμού/κέντρου γενικά
 • Για να ευθυγραμμίσει τη σπονδυλική στήλη
 • Για να δυναμώσει τους γλουτούς και τα πόδια
 • Για να βελτιώσει τη σταθεροποίηση της λεκάνης
 • Για να επιτύχει γρήγορη αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς

Σε αυτή την εκπαίδευση περιλαμβάνονται οι πρώτες 19 βασικές ασκήσεις στην Wunda Chair, η καθεμία με πολλές παραλλαγές ειδικά φτιαγμένες για την εκάστοτε περίπτωση που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Instructor. Η χρήση της αναπνοής και του powerhouse, η σωστή στάση του σώματος, ο έλεγχος και η αυτοσυγκέντρωση είναι απαραίτητα στοιχεία, στα οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το επίπεδο.

Υλικό εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων και πλήρη εκπαιδευτική ύλη WUNDA CHAIR με φωτογραφίες

Απαιτήσεις εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Mat Level I ή Level II Certification ή REFORMER (STUDIO I)

Απαιτήσεις μετά την εκπαίδευση

10 ώρες παρακολούθησης
10 ώρες προσωπικής πρακτικής
10 ώρες διδασκαλίας

Εξετάσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν ένα γραπτό διαγώνισμα, μία πρακτική εξέταση και μία εργασία εφόσον έχουν ολοκληρώσει τις μετά την εκπαίδευση απαιτήσεις. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου WUNDA CHAIR, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τη Βεβαίωση παρακολούθησης. Αυτόματα το ονοματεπώνυμό τους συγκαταλέγεται στο website μας ως Pilates Teacher/Instructor ικανός να διδάξει WUNDA CHAIR.

Σε περίπτωση αποτυχίας ο εξεταζόμενος μπορεί να ξαναδώσει 3 φορές εξετάσεις μέσα στο χρονικό όριο τριών μηνών.

Λογότυπο / Σήμα

 

Παράλληλα με την αποστολή Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης, ο Pilates Teacher/Instructor λαμβάνει ένα e-mail, όπου επισυνάπτεται το σήμα/λογότυπο του συστήματος εκπαίδευσης AthensTrainers® Ultimate Pilates System® για χρήση. Για παράδειγμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει το μάθημά του/της στο γυμναστήριο που συνεργάζεται ή στο δικό του χώρο καθώς και σε διαφημιστικά t-shirts, rollups ή banners, που μπορεί να σχεδιάσει για τη διαφήμιση των personal ή group personal μαθημάτων του/της.

Ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

Στα Website μας www.athenstrainers.gr, www.ultimatepilatessystem.gr, www.ultimatepilatesofgreece.gr, www.athenstrainersultimatepilatessystem.gr υπάρχουν links για το Facebook, Instagram, Twitter & You Tube Account. Επιθυμητή η αποστολή αιτήματος αποδοχής ή LIKE στην αντίστοιχη ομάδα και σελίδα, η ανάρτηση φωτογραφιών και videos, που αφορούν το AthensTrainers® Ultimate Pilates System® με τα ανάλογα hashtags. Σκοπός είναι η επικοινωνία, η διαφήμιση, η ενημέρωση, η υποστήριξη και γενικά η «γιγάντωση» του network που αφορά τη μέθοδο Pilates.

Προτεινόμενη βιβλιογραφία

Anatomy of Movement by Blandine Calais- Germain
Return to Life Through Contrology

Εκπτώσεις Pilates Instructor

Όλοι οι Instructors έχουν 20% σε όλα τα εκπαιδευτικά προϊόντα της Εταιρείας AthensTrainers® (DVD’s, Educational Manuals, T-shirts κλπ) παράλληλα με την εγγραφή τους σε μία εκπαίδευση.