08-03-2020

1 Day

Home Σεμινάρια

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Pilates 4 Men

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Pilates 4 Men

Καθηγητής

Γρηγόρης Δόγκας

Κατηγορία

pilates 4 men

Course Attendees

Still no participant

Course Reviews

Still no reviews

Είναι η μέθοδος Pilates  χρήσιμη στους άντρες γυμναζόμενους???Η απάντηση είναι ΝΑΙ, μιας και άντρας δημιούργησε το σύστημα αυτό και σε άντρες πρωτοεφαρμόστηκε!

Γενικά οι άνδρες απολαμβάνουν διαφορετικά την άσκηση από τις γυναίκες. Είναι πρακτικότεροι στους στόχους τους, τους οποίους συνδέουν με τη λειτουργικότητά τους. Δεν ασκούνται για να ασκηθούν και οι προκλήσεις που αποδέχονται έχουν αθλητικό-αγωνιστικό χαρακτήρα, κάτι που η γυναικεία σωματικότητα κατανοεί διαφορετικά. Η σημειολογία αυτού του διαχωρισμού διαιρεί τις ασκήσεις σε περισσότερο ή λιγότερο ανδρικές. Ασκήσεις ποδιών ή γλουτών στο στρώμα δεν  έχουν  την  ίδια  αποδοχή  με  εκείνη  των  ώμων  και  των  δικεφάλων. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο ίδιος ανατομικός χάρτης ενεργοποιείται σε ίδιες μυϊκές ομάδες και στα δύο φύλα με διαφορετική ένταση και προτεραιότητα. Και ως προς τη μέθοδο Pilates συμπεραίνουμε ότι οι γυναίκες έχουν προσδώσει στο σύστημα φινέτσα ενώ οι άνδρες παλμό και δύναμη. Οι άνδρες θεμελίωσαν το Pilates και οι γυναίκες το διέδωσαν.

Ένα πρόγραμμα pilates ανταποκρίνεται άριστα στις ανδρικές προσδοκίες για ενδυνάμωση, ευεξία, πρόληψη και αποκατάσταση μαζί, με άμεσα αποτελέσματα Συγκεκριμένα:

  1. Δυναμώνει τον κορμό
  2. Αποτελεί λειτουργική γυμναστική, η οποία εξασφαλίζει την απαιτούμενη δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία, για να ανταπεξέλθει κανείς στις καθημερινές του δραστηριότητες
  3. Δυναμώνει, ανακουφίζει και αποκαθιστά σημεία που λόγω καθιστικής ζωής, οδήγησης και κακού ύπνου καταπονούνται
  4. Γυμνάζει αχαρτογράφητες ανατομικές περιοχές, συχνά περιορισμένες λόγω μονομερούς γύμνασης ένα αποκλειστικά είδος (βάρη, τρέξιμο κλπ.)
  5. Αποτρέπει τους τραυματισμούς
  6. Ενισχύει άλλες αθλητικές δραστηριότητες
  7. Βελτιώνει τη λειτουργία της αναπνοής
  8. Δίνει έμφαση στη διάταση των βραχυμένων μυών του σώματος

Το manual του σεμιναρίου Pilates 4 Men περιλαμβάνει ασκησιολόγιο 2ου και 3ου επιπέδου δυσκολίας με προσαρμογές και παραλλαγές λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ιδιαιτερότητες του αντρικού σώματος.

Υλικό εκπαίδευσης:

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα  folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων, πλήρη εκπαιδευτική ύλη με φωτογραφίες .

Βεβαιώσεις παρακολούθησης

Την ίδια μέρα ο σπουδαστής λαμβάνει τη Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης   του συστήματος AthensTrainers® Ultimate Pilates System®.

Ημερομηνία: 16/11/19

Ώρες: 10:00 -13:00

Τοποθεσία: Ιερά Οδός 307, Ιεράπολη Αιγάλεω (πλησίον Μετρό Αγίας Μαρίνας)

Εισηγητής: Γρηγόρης Δόγκας

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Φυσικοθεραπευτές, Fitness Instructors, Personal Trainers, Φοιτητές ΙΕΚ & Ιδιωτικών Σχολών Fitness, Φοιτητές ΤΕΦΑΑ, Ιδιοκτήτες και Στελέχη Γυμναστηρίων.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: 6950614115/info@athenstrainers.gr

Οι καθηγητές μας

Αποφοίτησε το 2003 από το College of Sports Science με ειδικότητες προπόνηση δύναμης-ισχύος και παιδαγωγική του αθλητισμού...

Price : Free

Max Availability : 15

Difficulty : Beginner

Τοποθεσία : Ιερά Οδός 307, Αιγάλεω (πλησίον Μετρό Αγίας Μαρίνας)

Question